Tribuna Marca

Podrien funcionar les innovadores propostes de Van Basten per millorar el futbol? Ho analitzem

7wuZdeM
Alejandro Rodriguez

Marco Van Basten, exjugador i actual director de desenvolupament tècnic de la FIFA, va concedir una entrevista al diari Bild alemany on va explicar els 8 canvis que proposa per modernitzar el futbol. Les propostes de l’holandès se centren modificar situacions del joc que han de millorar per l’espectacle, tenint en compte a les dues parts més importants, als jugadors i als aficionats. Aquestes són les següents:

1- Sense fora de joc. Argumenta que cada vegada el futbol s’assembla més a l’handbol i té raó. Equips que defensen amb els 11 jugadors en un espai molt reduït dificulten la circulació de pilota i si no hi hagués fora de joc, el rival podria posar homes darrere la defensa per generar dubtes en l’entramat defensiu dels defensors.

2 i 3- Penalitzacions de temps amb targetes grogues i nombre màxim de faltes. Van Basten les explica per separat però si es combinessin, tindrien molt sentit. Com en el bàsquet o l’handbol, hi ha un màxim de faltes i llavors el jugador que les comet queda eliminat. D’altra banda, sancionar a un equip amb una targeta vermella és massa càstig i amb aquesta fórmula es podrien eliminar jugadors o penalitzar-los amb temps.

4- ‘Shoots out’ en cas d’empat. Això convertiria la tanda de penals en un sistema molt més atractiu. Cada equip tindria 5 intents. L’àrbitre xiula i el futbolista corre 25 metres cap a la porteria. Amb 8 segons ha de culminar l’acció. Això és espectacular per als aficionats i interessant per als jugadors, una gran solució per eliminar aquesta loteria.
5- Temps net en els últims 10 minuts. Mesura per evitar els equips que perden temps. Un altre encert, ja que s’aturaria el cronòmetre cada vegada que la pilota sortís del camp o hi hagués una falta. Molt més just, sense cap mena de dubte.

6- Només pot protestar el capità. Un canvi per evitar intimidar a l’àrbitre que generaria més disciplina i millor comunicació entre aquest i els jugadors. Com en el rugbi.

7- 8 contra 8. Aquesta mesura només afectaria els joves i als majors de 45 anys, ja que seria perfecte menys jugadors en un espai més petit.

8- Menys partits. La idea de Van Basten és passar dels 80 partits que es juguen a 50 però amb millor qualitat. El físic d’un jugador de futbol no pot estar sotmès a desgastar-se tan dràsticament, si volem gaudir dels millors futbolistes dels planeta durant un temps més llarg, s’ha de reduir el nombre de partits.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. D'acord